Drakloppet – en del av Salomon Trail Tour

Salomon Trail Tour består av tio deltävlingar varav fem på kort (10 km) och fem på lång distans (20 km). Drakloppet i Sundsvall var den tredje tävlingen på kort distans i Touren. Loppet går i flera klasser från 6,5 km (Röda draken) till 10 km (Svarta draken) på Norra Stadsberget med en tuff bansträckning. I år hade sträckningen förändrats på båda distanserna till att bli mer obanat och Svarta draken var också aningen längre.

Både Ida Höglund och Mikael Engman deltog för Öbacka LK på den längre distansen. Ida placerade sig på en sjunde plats på tiden 52.40 och Mikael sprang i mål på tiden 48.20 vilket räckte till en 24 plats. Segrade i damklassen gjorde Yoie Bolin, Hässelby SK på tiden 43.42. I Röda draken kom Annika Wallin på en femte plats på tiden 30.20. Etta kom Anna Quayle tävlandes för OK Nolaskogsarna tid 27.36.

Andreas Svanebo fick se sig besegrad med 12 sek då Henrik Löfås, tävlandes för Tigerbalsam, blev för svår i utförslöpningen på 10 km. Henrik vann på fina 36.52. Totalt sett ligger Andreas ändå etta i den långa touren.

De flesta vid målet var synnerligen överens om att det är en ovanligt tuff tävling men samtidigt en ovanligt trevlig sådan. Till detta bidrog förmodligen det nära perfekta löparvädret och det fina publikstödet längs banan.