Välkommen att delta i Vårdkasen Altitude Challenge!
#vårteverest

Vad: Samla höjdmeter på Vårdkasberget! Bestig Vårdkasen, Åreskutan, Kebnekajse, Mont Blanc, Kilimanjaro eller Mount Everest. 77 vändor till toppen blir 8848 meter, dvs lika många höjdmeter som världens högsta berg.

När: Utmaningen startar på lördag den 6 juli klockan 10.00 och pågår i 24 timmar med sluttid på söndag den 7 juli klockan 10.00.

Var: Vårdkasberget i Härnösand.

Hur: Klockan 10.00 startar utmaningen, men du väljer själv när du vill starta under de 24 timmarna som utmaningen pågår. Du väljer själv om du går eller springer.

Du får naturligtvis ta en paus i utmaningen när du vill och därefter komma tillbaka senare under dygnet för att samla fler vändor till toppen. Detta innebär att ALLA kan delta. Alltifrån de som vill gå ”all in” och se hur många vändor de klarar på 24 timmar, till de som nöjer sig med en lugn promenad till toppen mest för utsiktens skull.

Du startar längst ner i backen (vid en tydlig markering) och tar dig upp till toppen med egen muskelkraft via valfri väg i slalom/teknikbacken. Kortaste vägen är brantast och en flackare väg blir längre. Stavar är tillåtet.

På toppen finns en lista där du fyller i ditt namn. Varje gång du når toppen kryssar du för ytterligare en ruta intill ditt namn. Du ansvarar för dina egna markeringar i protokollet, så se till att kryssa rätt. Ikryssningen görs för att hålla reda på hur många vändor till toppen alla gjort.

Tillbaka till starten för att påbörja nästa runda tar du dig av egen muskelkraft via valfri väg i slalom/teknikbacken.

När 24 timmar har passerat avslutas utmaningen genom en visselsignal.

Prisutdelning: Sker vid värmestugan klockan 10.30 på söndag. Priser lottas ut bland de som klarat minst en vända till Vårdkastoppen. Bäste dam och herre tilldelas ett segerpris. Om två eller fler personer har samlat lika många vändor när slutsignalen ljuder är det den person som kommit högst upp i backen på pågående vända som vinner. Priser skickas inte. Man ska vara på plats vid värmestugan klockan 10.30 på söndag den 7 juli för att ingå i prisutdelningen.

Anmälan: Arrangemanget kräver ingen föranmälan, men arrangören uppskattar om ni klickar i evenemanget på Facebook om ni tänker delta eller på annat sätt meddelar arrangörerna.

Kostnad: Det kostar 100 kr att delta. Då ingår även tillgång till värmestugan. I värmestugan finns toaletter, kök med micro och kyl, yta för liggunderlag, möjlighet att ladda pannlampor mm. Anmälningsavgiften betalas på plats via swish i samband med att du startar. Arrangören ansvarar ej för dina värdesaker under arrangemanget.

Energi: Arrangören erbjuder ingen förtäring, den får deltagaren själv ordna. 

Langning: Langning av energi är ok från ditt eventuella support-team och kan ske i hela backen. Det är dock förbjudet att knuffa fram, bära, dra eller på annat sätt fysiskt hjälpa deltagare. Sker detta kommer deltagaren att diskvalificeras.

Skräp: Vi lämnar inget skräp i backen. De som med avsikt slänger skräp kommer att diskvalificeras.

Parkering: Om du kör bil parkerar du gratis vid slalombackens parkering på mittplatån vid värmestugan.

Supportrar: Kom gärna och heja på de som kämpar i backen under dagen och även på natten.

Frågor? Kontakta arrangörsklubben Öbacka Löparklubb via Tommie Sjödin 070–2487621 eller Jessica Ögren 072-7151150.

Detta är ett arrangemang av Öbacka Löparklubb enligt Härnösands kommuns idé för #vårteverest.

// Öbacka LK