Ett guld till Öbacka på VSM

Årets VSM avgjordes 3-5 augusti i värmländska Kil ett par mil nordväst om Karlstad. Vädret var varierande, men huvudsakligen löpvänligt med temperaturer kring 20 grader.

Öbacka LK ställde även denna gång upp med två deltagare; Annika Wallin och undertecknad (Micke Westin). Tidigare har vi bara deltagit på två distanser, men tanken var nu att springa en distans per dag, vilket borde fungera bara man är hel och frisk och formen skaplig.

Annika, som inte kommit ikapp med träningen efter vårens hjärtmuskelinflammation, hade inte förhoppningarna riktigt lika högt ställda som vanligt. Motståndet på 800 och 1500 meter var stentufft i form av bland annat Ulrika Flodin (fd. Johansson) som till exempel satte nytt mästerskapsrekord på 1500 meter med 4.40,14. De distanserna slutade med två fjärdeplatser för Annika på tider hon inte alls var nöjd med. Extra skönt då att hon kunde vinna avslutande 400 meter på nya klubbrekordet 1.10,88! Ett nytt VSM-guld till klubben alltså!

Själv valde jag bort 5000 meter på fredagen till förmån för det mer lättsprungna (?) 800 meter. Dels för att orka med alla distanserna, men också för att det alltid är skoj att pröva på nåt nytt. Det blev en mästerskapsdebut med mersmak, tiden 2.14,78 räckte bara till en sjätteplats, men ”endast” 4 sekunder fram till bronset. 1500 meter gav en femteplats med tiden 4.36, bara två sekunder från mitt 7 år gamla pers. På det avslutande 10000 meter blev det återigen en sjätteplats med tiden 37.40. Tiden var ett nytt personligt rekord, men loppet var bara godkänt, inte mer.

Förutom Ulrikas mästerskapsrekord på 1500 meter K35 fanns bland annat Stefan Holm och Mattias Sunneborn med på tävlingarna. Totalt slogs 38 mästerskapsrekord, 8 svenska rekord och 2 nordiska rekord under helgen.
// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *