Trippelt Öbacka på ny Hemsöbana

I fint väder och med en stor publik arrangerades i år Hemsölunken med en helt ny, både längre och tuffare, bansträckning för de vuxna deltagarna. Flera olika GPS-klockor var överens om att den nya distansen är dryga 6,6 km.

Bland dameliten segrade Hemsö IF:s Monica Bystedt bara 14 sekunder före Öbackas Annika Wallin. Trea kom Anette Melander, även hon tävlandes för Öbacka LK. Notabelt är att de två bästa löparna i motionsklassen skulle ha slutat trea och fyra i elitklassen.

Mikael Näslund såg till att det blev Öbackaseger i herrklassen för tredje året i rad. I år tog Öbacka LK samtliga pallplatserna med Nisse Dahlin som tvåa drygt 2 minuter efter och Micke Westin på tredje plats ytterligare halvminuten efter. Örjan Janulf, IF Rycket, kom i mål som sexa.

Inget av vandringspokalerna erövrades men nästa år räcker det med en tredjeplats för Monica Bystedt för att plocka hem pokalen. Totalt fem Öbackingar (plus Örjan) stod på startlinjen på Hemsön i år och det är mycket glädjande att kunna konstatera att det var många år sedan klubben fanns så bra representerad på tävlingar runt om i landet. Både Nisse och Anette gjorde sina första starter på Hemsön. Annika deltog för tredje gången och har numera en vinst och två andraplatser i denna tävling. Mikael Näslund tog sin andra seger på sex starter och han har dessutom tre andraplatser. Undertecknad (Micke W) gjorde sin nionde start, vilka har resulterat i bland annat två vinster och fyra andraplatser.

Nästa helg är det dags för Höga Kusten Marathon och VSM på bana i Kil i Värmland.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *