XTremt lopp av Mikael Näslund

Mikael Näslund deltog den 25 augusti i XTreme Running som är en tävling för terränglöpare som gillar tuffa tag. Distansen är 15 km. Den långa banan går på en av de mest krävande löpslingor som finns i Stor-Stockholm. Start och mål är beläget vid Ursviks Motionsgård. Tävlingen är upplagd som löparserie bestående av 6 kvaltävlingar och avslutas med stor final i samband med Sundbybergsterrängen den 8 september.

Mikael som sprang loppet första gången fick tiden 59:25 och placerade sig på en 2:a plats (135 startande varav 17 kvinnor). Banorna var extremt blöta och hala, vilket gjorde löparutmaningen än större. Ett fall kan ha varit det som gjorde att Öbackalöparen inte tog hem tävlingen, men tiden räckte till en 8:e plats i totala sammanställningen, vilket innebar kvalificering till finalen den 8:e september.