Jordgubbar i Jättendal

Tidigare under sommaren, närmare bestämt den 10 juli, avgjordes Jordgubbsloppet i Jättendal. Vädret var varmt och skönt, ca 22 grader, men lite blåsigt. Perfekt för de kortare distanserna, men väl varmt för de längre sträckorna.

Glädjande var att klubben denna gång representerades av 6 ½ tävlande. Halvan utgjordes av unge herr Hilding Sparréus Näslund (7 månader), som deltog i sitt första (?) lopp åkandes i en barnvagn över stock & sten med mamma Marie. Marie som gjorde gjorde comeback i Öbackadressen efter 7 år deltog i 5,5 km-klassen. På samma distans förbättrade Annika Wallin sin fjolårstid med över 2 min och slutade på fjärde plats 2.44 efter vinnaren Maria Maripuu, Trångsvikens IF.

På herrsidan kunde Michael Westin inte försvara sin vinst från ifjol, utan slutade på tredje plats 1.35 efter Christian Drakenberg som tog hem segern för Örjan Fröjd.

På 12,9 km slutade Carl-Johan Stenmark på 16:e plats med tiden 54.03 dryga 3 min före Bengt Bylund på en 29:e plats av de 64 män som tog sig i mål. Vann gjorde Mikael Lindberg, Edsbyns IF, på 44.02. Bland tjejerna segrade Johanna Bergman, Sundsvalls OK, med tiden 54.43.

Nytt för i år var att det även gick att springa halvmarathon. På den relativt tuffa banan ställde Mikael Näslund upp med målsättningen att hänga med Thommy Larsson så länge som det bara var möjligt. Taktiken höll tills ungefär 5 km återstod, då Thommy fick en lucka i en uppförsbacke som sedan höll hela vägen in i mål. Marginalen blev till sist 43 sek och tiden för Micke 1.22.52. Damklassen vanns av Katarina Rönngren på 1.36.56.

Som vanligt bjöds alla deltagare på jordgubbar efter målgången.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *