Varmt även runt Mosjön

Den 17 juli arrangerades Mosjön Runt för andra gången. Loppet har start och mål i vackra och idylliska Gudmunstjärn. Banan är drygt 9 km lång och går mestadels på små och ibland nästan obefintliga stigar genom blåbärsriset runt Mosjön. Uppskattningsvis en tredjedel av banan går dock på mer lättsprungna skogsbilvägar. Inga problem att hitta rätt väg eftersom flera hundra små utplacerade flaggor tydligt visade var banan gick.

På tävlingsdagen lyste solen ifrån en klarblå himmel och det var tryckande varmt redan innan starten. De flesta på startlinjen (inklusive undertecknad) kände sig ganska möra när start-tutan ljöd. Redan efter nån kilometer kändes att kroppen inte alls var så pigg som är önskvärt på tävling så det vara bara att dra ned lite på tempot och tuffa på i lagom fart. Som tur var fick jag några lämpliga ryggar att sikta in mig så tävlingshornen växte ut litegrann i alla fall och efter lite välbehövlig påfyllning av dricka vid vätskekontrollen så kunde jag ändå avsluta relativt bra.

Från klubben deltog även Ida H och Monica B plus att Katarina, Gunnar och Roger fanns med i funktionärsstaben. Sammanfattnings ett mycket trevligt lopp i fantastisk miljö som jag gärna springer fler gånger!

// MW