Tre Luciavinster till klubben

Lagom till Lucia anordnades i vanlig ordning Lucialoppet i Älgered. Vädret var omkring 7 minusgrader, molnigt och nästan vindstilla och betydlig löpvänligare än fjolårets kylslagna upplaga. På grund av att den vanliga start- och målrakan var lite för halkig hade start och mål flyttats ner på landsvägen, men åtminstone de två längsta banorna var lika långa som vanligt. De 34 deltagare som kom i mål var 14 fler än året innan.

Underlaget på vändbanan var isig vinterväg, vilket ändå passar bra för löpning denna årstid. Sträckor att välja på var 3,6 km, 7,4 km samt 13,8 km. I år representerades Öbacka av Katarina Rönngren, Annika Wallin & Micke Westin som alla valde olika distanser.

Katarina valde sin vana trogen den längsta möjliga distansen och kunde också vinna med ganska stor marginal på tiden 1.04.35.

Undertecknad satsade på samma distans som ifjol, alltså 7,4 km och kunde vinna den distansen för tredje årets i rad. Tiden 29.30 var faktiskt personbästa för Lucialoppet och 32 sekunder bättre än året innan.

Annika valde, även hon, samma sträcka som 2010. I hennes fall var det 3,6 km som gällde. Tiden 15.40 var 18 sekunder sämre än året innan, men räckte ändå till hennes första vinst i tävlingen.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *