Dubbla öbackasegrar i Sylvesterloppet

På självaste Nyårsaftonen avgjordes traditionsenligt Sylvesterloppet i Jättendal. Loppet är ett samarrangemang mellan Nordanstigs FI och Jättendals IF. Vädret detta år var i det närmaste perfekt; mest sol, nästan vindstilla och ca 3 minusgrader. Tävlingen går på en vändbana och underlaget var bitvis isigt och ojämnt, men totalt 29 deltagare tyckte det var en bra idé att motionera ner julmaten innan det nya året skulle firas in med champagne o ännu mera mat.

Glädjande att kunna konstatera att tre öbackalöpare kom till start. Maja Englund slutade trea på 5,6 km med tiden 37.00. På den längsta distansen 12 km blev det vinster för både för Katarina Rönngren och Micke Westin. Katarina som relativt nyligen var tillbaka från skada vann på 53.33 närmast före Maria Carlzén, Nordanstigs FI. Undertecknad kunde efter att ha haft sällskap av Linus Persson under en stor del av loppet till slut dra det längsta strået i Sylvesterdebuten.

Nästa deltävling i Nordanstigs långloppsserie är Älgereds Vårlopp som inte helt oväntat avgörs till våren eller närmare bestämt i maj.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *