Sommarhetta, jordgubbar och stjärnstatus…

… var det på årets Jordgubbslopp i Jättendal. Totalt 329 löpare ställde upp i den näst intill tropiska hettan. En hetta som påverkade slutresultaten för de flesta. Ambulansen fick det också svettigt att få ta hand om överhettade löpare.

Ett gott utbud av distanser fanns att välja på. Barnlopp, 2,5 km, 5,5 km, 12,8 km samt halvmarathon. Öbacka representerades glädjande nog i tre av dessa klasser.

Katarina Rönngren debuterade i Öbackas färger på den längsta distansen halvmarathon (18+13 deltagare). Detta med en ära då hon ohotad sprang i mål på tiden 1.39.50, över minuten före tvåan Kajsa Högdahl. På herrsidan gjorde Micke Näslund en stark insats och blev fyra i värmen och den tuffa banan. Enligt Micke var det ”promenadfart” sista backen upp. Mickes nyblivna fru Marie Sparréus deltog också i halvmaran men tävlade (ännu) inte för Öbacka LK. Deras tider blev 1.27.08 samt 1.56.37.

Micke Westin ökade distansen i årets tävling och anmälde sig till 12,8 km (23+65 deltagare). En tuff bana med bitvis ”sandstrand” att springa i tog musten ur Micke denna gång. ”Finns inget att skylla på” konstaterade Micke som joggade i mål på tiden 55.35. Vann gjorde Anders Svanebo, tävlandes för Indalslidens SK på tiden 46.03. Stjärnstatus var det på damsidan då vår skiddrottning Charlotte Kalla vann enkelt.

5,5 km (49+55 deltagare) terräng sprang Annika Wallin och förbättrade sin tid från i fjol med ca 30 sek. Årets tid slutade på 24.31 och tack vare en stark avslutning räckte den till en andra plats. Segrade gjorde Karolina Olsson, Bergeforsen SK, tid 23.08.

Vid målgången väntade som vanligt sommarsöta jordgubbar på att avnjutas av hungriga löpare. Summerat en trevlig tävling med goda resultat för Öbacka Löparklubb.

// Annika Wallin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *