ÖLK 5:a i Indalsleden Loppet

Den 15:e juni avgjordes Indalsleden Loppet för 28:e året i följd och för 22:a gången stod Öbacka LK med minst ett lag på startlinjen. Denna startlinje som tidigare ritats upp i Hammarstrand, men som för några år sedan flyttats till Bispgården. Om undertecknad har räknat rätt så avancerar ÖLK från en delad sjätte plats till en delad femte plats i maratontabellen över alla föreningar och lag som deltagit i Indalsleden Loppet.

Jätteroligt att kunna konstatera att intresset för att representera klubben var stort i år. Vi kunde dela alla de tre sträckorna som var delbara, vilket innebar att vi var 11 deltagare på de 8 sträckorna från Bispgården till Bergeforsen. Vädret på förmiddagen var mulet och ca 15-19 grader, vilket var perfekt för löpning. Under de sista sträckorna tittade solen fram och det blev faktiskt lite kvavt, men då slapp vi ju frysa åtminstone 🙂

I vanlig ordning hejade vi fram varandra med glada tillrop utefter banan och Anna F bidrog både med skramlor och koskällor så ingen kunde missa att det var en öbacking på G! Alla som deltog gjorde bra ifrån sig och mållinjen korsades efter knappt 6,5 timme (6:28:54 för att vara exakt). Det räckte till en finfin 5:e-plats bland de 30 startande lagen i Helan motionsklass 85,3 km. Utöver det deltog även tre tävlingslag som kom i mål lite tidigare än oss. Picknickkorgen som delas ut efter målgång smakade lika bra som vanligt och nästa år kör vi igen!!

// MW