Öbacka-silver på VSM

Årets VSM på bana avgjordes i Skellefteå 5-7 augusti. Även denna gång hade Öbacka två representanter på plats; Annika Wallin på medeldistans och Micke Westin på långdistans. Vädret var i huvudsak mulet med 14-16 grader och vissa regnskurar.

Fredagen började med 800 m för Annika som slog både sitt gamla personliga rekord och sitt eget klubbrekord med nästan 5 sek! Det nya rekordet lyder på 2.40,13 och räckte till ett silver efter omöjliga Matilda Lundmark, FK Studenterna (2.20,83).

Därefter sprang Micke 5000 m på tiden 17.54. Detta var ett fall framåt, men räckte bara till en sjätteplats av de sju startande. Vann gjorde Kristoffer Österlund i överlägsen stil med tiden 15.36.

På lördagen var det återigen dags för Annika att sätta pers och även denna gång var besväret värt en silverpeng. Distansen var 1500m och tiden 5.27,11 gäller numera som klubbrekord för K35. Det var en förbättring av hennes tidigare pb utomhus med 9 sekunder. Även denna gång hette segraren Matilda L. Hon vann på tiden 4.54.

På söndagen avgjordes 10000m med Micke på startlinjen. Han hade hoppats klara sig en bit under 38 min, men när mållinjen klövs stannade klockan på 38.03. Micke kunde dock trösta sig lite med att ett starkt slutvarv räddade hem ett nytt personbästa med 4 sekunder.

Sammanfattningsvis kunde klubben inkassera 2 st VSM-silver, 1 st klubbrekord KS, 2 st klubbrekord K35 samt 3 st personliga rekord. Prestationerna räckte till tio poäng i klubbtävlingen, vilket bland annat var lika många som Brännans IF och fyra fler än IF Vingarna. En ganska bra helg för klubben alltså!

En av helgens höjdpunkter var för övrigt när Robert Kronberg under stort jubel vann 110 m häck på den finfina tiden 13,28, dock i något för stark medvind.

// AW & MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *