Fina öbackaprestationer i kuperat draklopp

Salomon TrailTour är Sveriges största tour för terränglöpning med deltävlingar över hela landet. Den 10 augusti var det dags för Sundsvalls bidrag till touren. Nyheten för i år var att bansträckningen inte längre gick längs lättlöpta Selångersån utan nu hade verklig trailkaraktär. Vädret var i det närmaste perfekt med 19 grader och sol.

Det fanns tre banor att välja på.

Svarta draken – 10 km tuff bana med start på torget vidare upp på norra berget för att återigen vända ner mot torget. Ida Höglund och Johanna Bergman försvarade framgångsrikt Öbackas färger på den utslagsgivande banan. Johanna slutade tvåa med tiden 42.16 och Ida blev fyra på 45.56. Segrarde gjorde Emelie Forsberg 40.42.

På herrsidan vann segertippade Andreas Svanebo på tiden 35.35. Enligt honom var det inte uppförslöpningen som var problemet utan utförslöpningen ner mot torget som var svår. Det var lätt att springa sig stum i det kraftiga medlutet.

Röda draken – En 6,4 km lång bana med start på Norra berget och målgång på torget. Banan var varierad med både steniga branta stigar och kraftiga utförslöpningar. I klassen ställde Annika Wallin upp för Öbacka. Banprofilen var kanske inte optimal för en banlöpare men var en intressant och rolig tävling som gav mersmak. Tiden 29.08 räckte till en andraplacering efter Caroline Jacobsson som vann bekvämt på tiden 27.12.
Matt Richardsson vann herrklassen på tiden 23.55.

Lilla Drakloppet – 3,3 km lättlöpt bana för de yngre.

Totalt var det ett fall framåt i deltagarantal för Drakloppet i år vilket arrangörerna tillskriver den nya spännande bansträckningen. Totalt deltog 241 löpare.

//Annika W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *