Klubbrekord på 400 meter!

Den 7-8 januari var det dags för årets första tävling när Öppna Inomhus-DM för Hälsingland avgjordes i Höghammarhallen i Bollnäs. Öbacka ställde upp med två deltagare och värt att notera är att det var första gången nånsin som klubben överhuvudtaget hade deltagare med i denna tävling.

Annika Wallins skadebekymmer gör att hon verkar gå mot att tävla på allt kortare distanser. Denna gång flyttades gränsen ytterligare då hon som första öbackalöpare nånsin sprang 400 meter på tävling. En helt okej upplevelse tyckte hon som följaktligen resulterade i både personligt rekord och klubbrekord. Tiden 1.12,17 räckte till vinst i loppet före Ellinor Kempe, Sundsvalls Friidrott. Ellinor deltog för övrigt i inte mindre än fyra grenar, med ett personligt rekord i höjdhoppet som höjdpunkt på dagen.

Undertecknad deltog i 3000 meter med godkänt resultat. En stark avslutning räddade andraplatsen och tiden 10.08,91 var bra även om det inte hade varit fel att krypa några sekunder närmare 10-minutersgränsen. Vann gjorde Mikael Forsling Järvsö IF, retfullt nära samma gräns, på 10.00,60.

Det är bara att beklaga att vi inte har någon inomhushall i länet för dessa tävlingar är både trevliga och utvecklande för både ungdomar, seniorer och veteraner.

// Micke Westin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *