Tunga ben i Bollnäs

Lördagen den 21:a januari var det återigen dags för en resa till Höghammarhallen i Bollnäs när Järvsö IF arrangerade Hälsingespelen, en tävling enbart för ungdomar och veteraner. Återigen var det Annika Wallin och Michael Westin som fick försvara Öbackas färger.

För Annika började dagen illa med halsont och väl på plats i Bollnäs visade det sig att tävlingsskorna stod hemma med ett försvinnande hånflin på sulorna. Tur i oturen var att ett par löparskor, om än tyngre, fanns med. Väl på banan mäktade hon inte med att göra något av sina bättre lopp, varvtiderna 38-40-42-43 sekunder gav sluttiden 2.43,74. Tiden är tre sekunder från hennes bästa på distansen, men inomhus gäller den numera som klubbrekord. Mest positivt var nog ändå att det tidigare skadade knät nu kändes ganska bra.

Undertecknad ställde upp på 3000 meter, men med ett betydligt sämre resultat än två veckor tidigare. Benen kändes stumma redan efter 1200 meter och istället för en putsning av föregående tid stannade klockan på 10.22,55 vilket var 13 sekunder sämre än förra gången. Notabelt är att vinnaren av bägge tävlingarna Mikael Forsling, Järvsö IF, försämrade sin tid med 15 sekunder till 10.15.

// Micke Westin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *