Felspringningar i Iggesund

På nationaldagen, den 6 juni, avgjordes Iggesundsmilen med en för året ny bansträckning. Distansen är numera 10640 meter, men underlaget är fortfarande huvudsakligen asfalt. Vädret var soligt, men kallt, bara +9 grader i skuggan.

Maj-Louise “Maja” Englund gjorde sin första tävling för Öbacka. Valet stod mellan den långa milen eller 5 km. Maja valde det längre alternativet för att få sig en rejäl genomkörare. Efter 3 km delade sig banorna och Maja, som tills dess haft sällskap av ett gäng 5 km-löpare, hamnade i ett ingenmansland. Än jobbigare blev det när hon sprang fel i ett dåligt skyltat vägskäl. Väl tillbaks på rätt väg igen var hon upphunnen av andra löpare och fick på så vis hjälp med farthållningen resten av loppet. På det hela taget var Maja ganska nöjd med sin tävlingsdebut för klubben.

Sämre gick det för undertecknad. Efter 7 km, under en hård duell om femteplatsen, sprang både jag och min antagonist fel i ännu ett av flera dåligt skyltade vägskäl. Tre minuter senare var vi tillbaks på banan, men dagen var redan förstörd. Chanserna till en bra placering var borta och motivationen likaså. Mycket besviken lunkade jag långsamt i mål på en blygsam 13:e plats.

Sammanfattningsvis var den nya banan både utmanande och omväxlande, men tyvärr dåligt skyltat på ett flertal ställen. Vi var inte de enda löparna som inte hittade rätt. Detta är dock enkelt att åtgärda med några extra flaggvakter nästa år. //Micke Westin