Öbacka trea i Indalsledenloppet

Under lördagen avgjordes Indalsledenloppet, en stafett från Bispgården till Bergeforsen. Efter ett par år utan Öbackalag ställde klubben i år upp med 2 lag. Ett på hela sträckan och ett på halva (Liden-Bergeforsen). Efter hot om regn blev löpvädret till slut i det närmaste perfekt; nästan vindstilla, inget regn och mulet, men inte för kallt.

Hur gick loppet då? Jo, det gick riktigt bra! Av de 54 lag som gick i mål i motionsklassen på “Helan” slutade Öbacka på en fin tredjeplats. Mest imponerade de nya, unga löparna. På sista sträckan gjorde Öbackadebutanten Karl Forslund (14 år) en strålande insats och drygade ut avståndet mot jagande Ljustorp samtidigt som han knappade in rejält på andraplacerade Trångsviken. Karl sprang sina 9,4 km på starka 38.12 och hade med det den tredje bästa tiden på sträckan!

Även Julia Flink och Lollo Wahlgren, som delade den näst sista sträckan, mellan Indal och Lagmansören, stod för riktigt starka insatser och visade en härlig kampvilja bägge två. I övrigt stod det äldre gardet som vanligt för stabila insatser och Gustaf Marteleur gjorde en bra startsträcka i sin första stafett för Öbacka.

Lite dramatik även innan loppet då en lagmedlem insjuknat i feber under natten. Detta gjorde att laguppställningen fick möbleras om bara en timme innan start. Indalsliden vann klassen överlägset, medan ett norskt lag vann tävlingsklassen.

På halva distansen slutade Öbacka på en sjunde plats av åtta lag. Även här fanns en stafettdebutant för klubben i Magnus Westin som gjorde en fullt godkänd insats. Mycket roligt också att Annika Wallin (fd Gradin) efter barnledighet och diverse skadebekymmer äntligen kunde göra comeback på vägarna.

Sammantaget blev det en lyckad dag. Samtliga 16 Öbackalöpare kämpade bra och alla gjorde som vanligt sitt bästa. Allt flöt på bra hela dagen bortsett från en liten insident med otydligt markerad bana vid målgången för laget som sprang “Halvan”. Arrangörerna löste det hela bra och resultatet blev till slut det rätta.

Mycket roligt också att kunna konstatera att det totala antalet lag ökar i denna stafettklassiker. Samtliga resultat kommer att finnas på www.indalsledenloppet.nu inom kort.

//MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *