Deltagarrekord på Stockholm Halvmarathon

Lördagen den 15 september anordnades DN Stockholm Halvmarathon i vackert, löpvänligt höstväder. 16689 löpare från 71 nationer var anmälda, rekord i bägge fallen. Av dessa tog ig 12208 män och kvinnor i mål.

Fyra ”riktiga” rödvita öbackingar och en grönvit Trångsviken-öbacking fanns på plats för att försvara den norrländska stoltheten. Bäst av dessa lyckades i vanlig ordning Micke Näslund, boendes i Stockholm (!), som putsade sin bästa tid från tidigare Stockholms Halvmarathon med nästan tre minuter, till finfina 1.16.06. Detta räckte hela vägen fram till en 44:e plats och var bara 58 sekunder från ”perset” från 2011.

Ännu närmare sitt personliga rekord var Joakim Löfberg som med sina 1.47.41 bara var 27 sekunder från tiden han gjorde i Umeå 2011. Jocke var dock nästan sju minuter och 1000 placeringar bättre än vid fjolårets Stockholm HM och bättre ska det bli till nästa år, anmälan är åtminstone redan fixad!

Inte fullt lika nöjda som ovanstående var Gunnar Israelsson och undertecknad (Micke Westin). Bägge hade sprungit bra på vårens ganska kuperade halvmara ute på Alnö och hade således stora förhoppningar på ett bra resultat. Nu blir det ju inte alltid som man hoppas och vi var båda två ganska precis fem minuter långsammare än på Alnö, trots att banan är betydligt lättare i Stockholm. Tiden för Gunnar blev 1.42.29 (plats 2405) och min klocka stannade inte förrän på 1.28.47 och plats 482.

Vår grönvita öbacking Linda Eriksson (tävlandes för Trångsvikens IF) gjorde däremot bra ifrån sig även om tiden kunnat bli ännu bättre utan vissa problem utefter banan. Tiden 1.38.38 var bara 2 minuter från personbästat och räckte till plats 156 totalt och 16:e i K40!

Sammantaget är detta ett mycket trevligt lopp som avgörs på en lättsprungen bana med en nivåskillnad på bara 27 meter mellan banan högsta och lägsta punkt. En nackdel, som jag ser det, med stora lopp i stadsmiljö är att det är väldigt svårt att få till en ordentlig uppvärmning då man måste ställa sig i startfållan så tidigt och väl där står man där man står. Fast det är väl en av tjusningarna med de stora loppen också. Jag kommer säkerligen att ställa mig på startlinjen där fler gånger.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *