Bålleterrängen går i graven?

Söndagen den 16 september sprang 32 stycken löpare den erkänt tuffa Bålleterrängen. Som vanligt var distanserna för seniorer 3,1 km och 8,9 km runt elljusspåret vid Trimavallen i Bergsjö. Vädret var perfekt med strålande sol och 17 grader varmt.

Från Öbacka LK deltog Annika Wallin på den kortare distansen 3,1 km. Annika kunde inte slå föregående års rekordtid 13,55 men vann ändå på 14.33. Tvåa på distansen blev Sara Carlzén tävlandes för Nordanstigs FI på tiden 17.18. Bland killarna vann Mattias Dawidowicz också tävlandes för Nordanstigs FI på tiden 14.36.

Den andre tävlande för klubben för dagen var Erkki Onkamo som debuterade på den längre distansen 8,9 km. Erkki hade förövrigt värmt upp inför tävlingen med en innebandymatch. Den slutliga tiden blev 48.32 och en andra placering i klassen M50. Segrade gjorde Benny Nordlander, Tynderö IK på tiden 41.05. I seniorklassen vann Anders Danneskog, Nordanstigs FI på 39,11 före Kenneth Norman, IF Strategen 41.30. På damsidan upprepade Maria Carlzén Nordanstigs FI fjolårets seger på tiden 44.00.

Efter prisutdelningen meddelande tyvärr arrangörerna Ingvald Midelf och Mats Sundström att detta troligen var den sista Bålleterrängen på grund av vikande antal deltagare. Därför är det viktigt att många åker ner för att delta i Älgjakten/Älgered den 7 oktober så vi får behålla dessa trevliga tävlingar i Hälsingland.

Annika W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *