Aldrig mer Lidingöloppet?

“Aldrig mer” sa jag när jag kom i mål för 12 år sedan och det löftet höll jag ganska länge. I år sa jag “2.15 borde man ju kunna klara”. Det verkar ju som man blir bättre med åren:) Och får man sen till mer än totalt tre pass över 14 km så…

Jag och maken inledde dagen med hotellfrukost i lugn och ro. Tog oss sedan via tunnelbana till Ropsten varifrån gratisbussarna skulle gå.

Vad vi inte riktigt räknat med var den lååånga kön. Insåg efter en stund att det gick alldeles för sakta framåt och skulle jag ha en chans att hinna hämta ut nummerlapp och komma till starten i tid var det bara till att tränga sig fram.

11.50 hade jag nummerlappen i handen, monterade den och chippet, lämnade packningen till Anders som startade betydligt senare och småjoggade till startområdet lite lagom uppstressad och med lite onödigt mycket kläder på. Sen var det rätt lungt fram till start.

De första 5 km var det trångt och svårt att hitta en bra löprytm men det var bara att gilla läget och anpassa sig efter ledet. Vid 7 km fick jag håll men kunde behålla tempot och vid 10 km var det borta igen. Sen flöt det på ganska bra fram till ca 17 km även om jag kände av förkylningen lite.
Därefter började plågan och kampen mellan benen som inte ville mer och viljan att ta sig i mål på en hyfsad tid. Vad som var en hyfsad tid varierade under loppets gång från <2.30 till medaljtid till bättre än sist och tillbaka till <2.30. Som tur var kändes det som om km-markeringarna kom allt tätare efterhand likt att åren går fortare och fortare ju äldre man blir. Så äntligen, efter tre mils studerande av andras fötter (såg nog inte så mycket av banan egentligen), dök målet plötsligt upp. Klockan stannade på 2.28.59 och jag klarade därmed mitt andra mål den här säsongen med en minut (och kapade tiden från -00 med 36 min). Kom i mål strax efter Katarina Rönngren som sprang om mig några km innan och satte personbästa med 2.27.47 (5:a i K45!). Även Johanna Bergman klarade medaljtid med 2.34.05 och Ida Höglund var nära på 2.44.33, också det pers. Anna Fohlin satte även hon ett rejält pers med tiden 2.48.28. Anette Melander kom i mål på 3.10.36. Av Öbackas herrar i M30 var Michael Westin snabbast på 2.22.41 före Mikael Engman, även han på personbästa 2.27.39. Bästa öbackaplacering stod Mikael Näslund för i MK15 där han slutade 7:a på tiden 55.47. I M50-klassen på samma distans sprang Klas Hägglund i mål på 1.22.12. Sammanfattningsvis var det en bra dag för Öbacka med många deltagare och många pers. På resultatsidan kommer övriga löpare som har anknytning till Öbacka LK, men tävlar för andra klubbar, att redovisas (reds. anm.). Natten blev mindre bra, hade så ont i benen att jag inte kunde somna, men nu äntligen börjar träningsvärken släppa. Så på’t igen 2013! // Jenny Rutström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *