Marathonpers av Jocke i Berlin

Söndagen den 30 september 2012 var en fin dag i Berlin. Solen sken och folkmassorna jublade när 35 499 löpare intog stadens gator. Klockan 9 på morgonen gick startskottet för den första startgruppen och den 39:e upplagan av Berlin marathon var igång.

34 485 löpare tog sig runt hela banan och en av dem var särskilt ditrest för helgen från Härnösand – det var jag. Det var mitt fjärde maratonlopp (inom loppet av två år) och visade sig bli mitt klart bästa maratonlopp hittills. Min tid blev 3:50:31, vilket jag är väldigt nöjd med. Segrade gjorde Geoffrey Mutai från Kenya på 2:04:15. Grymt snabbt alltså!

Den 25 oktober startar registreringen till Berlin marathon 2013 och sannolikt skickas då en ny anmälan från mig. Berlin marathon är lättsprunget, välorganiserat och roligt med ett fantastiskt publikstöd. Min gissning är att jubileumsmaran i Berlin 2013 kommer att bli något utöver det vanliga. Kanske med nytt personbästa för egen del? Vi får se.

/Joakim Löfberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *