Tuffa berg för Näslund i Schweiz

Mikael sprang lördagen den 30 juli världens största och tuffaste bergsultramarathon, Swissalpine K78. Mikael öppnade loppets första relativt lättsprugna 31 km ner till Filisur på 2h 16 min. Efter 35 km löpning började benen kännas väldigt sega och efter att tagit sig upp och ner för de branta backarna innan Bergün stelnade benen till ordentligt.

Efter ca ett marathon började loppet på riktigt, och det gick upp, upp och ännu mer upp. Mikael fick efter 2h och ca 1500 höjdmeter problem med andningen och den korta förberedelsetiden på hög höjd lyste igenom. Det var till och med jobbigt att gå, benen och lungorna protesterade hejvilt!

Väl på den första toppen, Kechütte, fanns det inget val, det började gå nerför och benen började så smått att komma igång igen. Efter ytterligare några kilometerers stegring nåddes banans högsta punkt, Sertigpass (2739 m). Där snöade det och var väldigt kallt, det gällde att passera fort och ta sig ner mot målet och värmen som väntade efter 2 mil och nästintill bara utförslöpning. På denna sträcka kom Mikael igång ordentligt och plockade många placeringar på de smala stigarna. Mikael kom i mål på stadion i Davos efter dryga 78 km löpning på tiden 8:23:21, vilken gav en 79:e plats av de 1 162 startade.

Omgivningen var helt fantastisk och under vissa avsnitt under loppet var de så brant ner att man nästan inte vågade kolla ner. Jag kan rekommendera denna tävling till alla som vill testa en tuff utmaning. De har olika sträckor med allt från kvart-, halv- och helmara upp till 78 km.

// Mikael Näslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *