Sverigepremiär för WHHM

Lördagen den 26 april var det Sverigepremiär för ett nytt lopp för tjejer, Womens health half marathon, WHHM, i Stockholm. www.whhm.se

Jag anmälde mig i höstas då jag var i god form, halvåret senare står jag på startlinjen rätt så otränad och tveksam till om det kommer att gå. Senvintern har tyvärr varit kantad av muskelinflammationer och ryggont. Men så går då äntligen startskottet 11.05 invid Sjöhistoriska museet, en strålande vacker och fin löpardag, sol, vindstilla ca 18 grader.

Vi är ett pärlband av färglada tjejer som drar iväg i det ca 2,1 mil långa loppet runt södra Djurgården och Kaknästornet med Isabellah Andersson som hänförare och slutlig vinnare på 1,16.
En fin 2 varvs bana att springa genom Kungliga nationalstadsparken, fina byggnader, skogar, öppna marker och invid vatten. Man springer förbi, ABBA the museum, Cirkus, Skansen, Gröna Lund, Blockhusudden.

Av de 2000 anmälda kom ca 1500 till start. En tävlingsklass och en motionsklass. Vill pusha för den här tävlingen till nästa år då det med all säkerhet kommer att bli en fortsättning.
Och ja, jag tog mig genom hela loppet, det trodde jag aldrig 🙂 Jag kommer absolut tillbaka nästa år med nya krafter.

/ Susanne J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *