Svårt underlag i Vinterpokalen

Den sjätte och sista deltävlingen av Vinterpokalen avgjordes onsdagen 6 mars i Granloholm, Sundsvall. Rekordmånga öbackingar fanns på startlinjen. Aldrig tidigare har fem löpare från Öbacka deltagit i samma lopp i Vinterpokalen.

Sandra Sjölander gjorde sin första tävling för klubben, tillika sitt livs första löpartävling! Efter en tät duell under hela loppet med Katarina Rönngren, som vunnit de fyra senaste deltävlingarna, kunde Sandra spurta ifrån på slutet och ta hem karriärens första seger till sig själv och Öbacka. Det kunde alltså inte ha börjat bättre, grattis Sandra!

Annika, Ida och Anette satsar på kommande lopp och tog det hela som ett bra träningspass. Underlaget var nog det sämsta tänkbara. De senaste dagarnas blidväder gjorde att det tidigare perfekta vinterunderlaget nu förvandlats till en mycket lös och tungsprungen snösörja. I herrklassen försvann således chansen redan på startlinjen för undertecknad (Micke Westin) att kunna hota Mattias Lindahls banrekord från 2008. Som vanligt var Kenneth Norman, Birsta SK, den hårdaste konkurrenten, men Micke kunde dra det längsta strået denna gång.

Sammanlagt var det ändå Kenneth Norman som tog hem årets upplaga av Vinterpokalen
på herrsidan och bland damerna var det Rose-Marie Vestin som plockade flest poäng. Poängräkningen går till på så sätt att samtliga sex tävlingar räknas och deltagarna får poäng efter placering, vinnaren får 30 poäng, tvåan 29, trean 28 osv. Det är alltså en stor fördel att delta i så många lopp som möjligt. För att erhålla ett pris krävs deltagande i minst tre av deltävlingarna. Slutställningen i Vinterpokalen 2009/2010 kommer att redovisas här i pdf-form inom några dagar.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *