Stark årsdebut av Näslund

Här kommer ett referat från Mikael Näslunds premiärlopp för året som avgjordes 21 april.

Med nästintill perfekt löparväder avgjordes vårens största svenska terränglopp – Spring Cross – på Norra Djurgården i Stockholm. Sex-sju plusgrader var kanske i kyligaste laget, men många av löparna konstaterade att det var varmare än vad de trodde det skulle vara och tvingades lägga bort ett lager kläder innan start. Väl igång med tävlingen var det mycket bra väder för terränglöpning och totalt 2167 löpare genomförde årets Spring Cross.

Spring Cross ett riktigt terränglopp och avgörs på en kuperad 6 km lång bana i naturskön miljö.
Löparna hade tre distanser att välja mellan, 6 km, 12 km och 18 km. Dagens bana var extra tuff, för förutom ett antal tuffa backar var löparna tvungna att ta sig igenom några partier med riktigt blött gräs och några partier där stigen snabb förvandlades till en lerstig. Fredagens regn hade gjort banan tungsprungen. Det var inte Tjur Ruset-klass, men ändå en ingrediens som passar bra i ett riktigt terränglopp, och löparna verkade trivas.

Öbackas ende representant var Mikael Näslund, som så många gånger förut när tävlingar avgörs i Stockholmsområdet. Det var andra gången Micke ställde upp Spring Cross och första gången i den långa 18 km-klassen. Det blev till slut en fin trettonde plats av de 302 deltagarna på denna utmanande bana med tiden 1.13.22 dryga åtta minuter efter suveräne segraren Andreas Svanebo från Sundsvall.

// MW (och delar av texten lånad från www.springcross.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *