Öbackavinster i Sundsvall

Lördagen den 22 augusti avgjordes den femte upplagan av Sundsvallsloppet och det blev en regnig historia. Lyckligtvis var det vindstilla och inte alltför kallt i luften.

Fyra öbackalöpare kom till start; Ida Höglund och Klas Hägglund på 10 km samt Kjell-Åke Dahlin och Micke Westin på 5 km. Dessutom sprang Örjan Janulf 10 km för IF Rycket.

Ida stod för en stark insats på damernas millopp. Efter att ha öppnat i ett återhållsamt tempo avslutade hon starkast av alla och kunde också passera Kajsa Lindqvist från Sundsvall och därmed ta hem sin första seger för säsongen med tiden 43.04.
Det var Öbackas andra seger på 10 km eftersom Marie Carlsson vann distansen 2006.

Klas laddade för sitt nittonde(!) Lidingölopp med att springa milen. Det resulterade i en 67:e plats med tiden 51.57. Även Kjell-Åke är anmäld till Lidingöloppet, men nöjde sig med 5 km denna dag. Tiden 22.30 räckte till en tionde plats. För både Ida, Klas och Kjell-Åke var det första starten i Sundsvallsloppet. Undertecknad (Micke) gjorde sin tredje start och lyckades också vinna för tredje gången. Tiden 17.23 var dock något sämre än i de tidigare loppen.

Det ihållande regnet gjorde banan slipprig på sina ställen, vilket Örjan bittert fick erfara då han stod på öronen i en kurva, som väl var utan att skada sig. Han tog sig i mål på 40.26 och en 24:e plats.

Damernas 5 km vanns av Madeleine Holmgren på 20.48 och på herrarnas 10 km kom Anton Alex först i mål efter 34.24. Sammanlagt gick 154 deltagare i mål i samtliga klasser. //MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *