Öbacka 21:a i regnig Vasastafett

Den 20:e augusti var det dags för årets upplaga av Vasastafetten, den 21:a sedan starten 1991. För första gången sedan 2006 hade Öbacka LK ett lag på plats. Med tiden 6.46.36 slutade Öbacka på 21:a plats i den mixade klassen. Vann gjorde Solvikingarna lag 1 på 5.43.19. I den mixade klassen deltog 262 lag och totalt i alla klasser tog sig 415 lag i mål.

Allting flöt på fint under hela resan. Tävlingsdagen började dock lite dramatiskt. Danne och undertecknad klev på grund av den tidiga starten upp för att äta frukost redan kl 5. På väg till startplatsen blev vi lite fundersamma då det var så lite folk i rörelse. Det visade sig att starten nu var flyttad till fältet där det ”riktiga” Vasaloppet startar. Som tur var kunde vi lifta med en förbipasserande buss, men bara för att få ställa oss i en jättekö för att hämta ut stafettchippet. Man tycker att detta borde kunna lösas på ett smidigare sätt. Dessutom hade regnet som skulle komma att falla under hela dagen redan börjat. Danne stod dock uppvärmd och klar på startlinjen till kl 8.00 då startskottet avlossades.

Flera lag hade problem med att hinna i tid till växlingarna. Logistiken är en viktig faktor under en stafett som denna där laget har tre bilar att tillgå. Hämtningar och avlämningar måste vara planerade in i minsta detalj, vilket som vanligt inte var något problem för oss. Ett par vurpor och ett par mindre felspringningar påverkade sluttiden lite grann, men på det hela taget gjorde samtliga tio öbackingar en stabil och bra insats.

Vi bodde i en toppenfin stuga i Sälen. Lite synd att vi kom fram så sent på kvällen att det inte fanns tid att till exempel utnyttja den fina bastun. Förhoppningen är att vi även nästa år kan ställa upp med minst ett lag i både Vasastafetten och Indalsledenloppet. Ett stort tack till alla som deltog och gjorde helgen till en fin upplevelse.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *