Öbacka 11:a på Vasastafetten

Vi hade bestämt att färden mot Sälen-Mora skulle avgå från Sundsvall klockan 15:00, några av oss lyckades!! Allihopa samlades kvällen innan i en av stugorna för att gå igenom körschema och se till att alla hade koll på vilken sträcka de skulle springa sedan var det huvudet på kudden.
Loppet startade klockan 08:00 och den första sträckan från Sälen till Smågan sprang Nisse och det gjorde han med bravur med en snitttid på 3:56/km. Observera att denna sträcka är uppför. Växlingen Smågan/Mångsbodarna sprang Micke W och trots att han hade problem med magen gjorde han en stark insats för laget. Öbacka fortsatte stafetten med två vana löpare Dan A och Ingemar U som båda två visade att löpning är deras starka sida. Den längsta sträckan för dagen 15 km mellan Evertsberg och Oxberg sprang Micke E. De efterkommande sträckorna Oxberg-Gopshus-Hökberg-Läde och slutligen Eldris-Mora är kortare sträckor och där höll alla (Gunnar I, Anette M, Ida H, Linda E och Örjan J) ett kvickt tempo och gjorde fina kämparinsatser för Öbacka. Slutligen hamnade laget Öbacka LK på en 11:e plats i mixedklassen och totalt i herr/dam/mixed- klasserna hamnde Öbacka LK på 30:e plats.

Vasastafetten är en härlig tävling med mycket gemenskap, träning/tävling, pusslande med skjutsning, hejjarop, skratt och mycket mycket mer. Totalt över 500 lag startade i årets Vasastafetten, vilket är rekord! Jag hoppas att vi ses nästa år igen 🙂

// Ida Höglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *