Manfall på Indalslenlopet

Fler än vanligt hade anmält sitt intresse för att tävla för Öbacka i årets Indalsledenstafett. Faktiskt så pass många att det till och med verkade som att vi kunde ställa upp med både ett tjejlag och ett killag på långa distansen. Jobb, skador och sjukdomar ställde dock till det ordentligt och vi fick till slut nöja oss med ett mixat lag på halva distansen.

// MW

Så stod vi då i Liden redo att försvara Öbackas färger i 2010 års upplaga av Indalsledenloppet, Halvan motionsklass. Benka Bylund startade i konkurrens av fem andra lag. Vid växlingen i Sunnås låg vi på en stabil andraplats och en tid på 40.54. Där tog Anette Melander över stafettpinnen och fixade på ett bra sätt sin löpning i den lite sega sträckan till den delade växlingen i Hallsta. Annika Wallin uppskattade den flacka banprofilen och sprang till växlingen i Indal på en totaltid på 54.22. Örjan Janulf delade sträckan Indal-Lagmansören med Kjell-Åke Dahlin och deras tid blev totalt 42.50. Båda ökade avståndet till de jagande bakomvarande lagen. Calle Stenmark fick den stora äran att föra Öbacka till en säker andraplats med en fin avslutande löpning, tid 37.22. Lagets sluttid på Halvan blev till slut 2:55.28. Förstapristagarna IFK Umeå, sprang ohotade in på en segrartid 2:35.55. Som tredjelag kom Alnö SK på tiden 3:01.45.

Som kuriosa kan nämnas att tiden hade räckt till en förstaplats 2009. Sen fick vi också som grädde på moset, i väntan på prisutdelningen, bevittna när Viktoria fick sin prins Daniel.

//Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *