Hassela Midsommarlopp i sommarvärme

Loppen i Hälsingland är lika trevliga oavsett om det är många minusgrader och isunderlag eller sommarvärme och grässtigar. Den 23 juni var det dags för Midsommarloppet i Hassela, som arrangeras av Nordanstigs IF och Hassela IF med start och mål på Ånäslidens fotbollsplan. På plats vid nummerlappsutdelningen fanns som vanligt Ingvald Midelf, hans syster och svåger samt ytterligare några tappra eldsjälar.

Från Öbacka deltog Gunnar Israelsson, Roger Öjdahl och undertecknad. Vi träffade även Esbjörn Wiberg och Jonas Wiberg från The Free Runners.

Värmde upp längs den väl snitslade banan, trots en veckas löpvila efter förra helgens ultra var tårna fortfarande ömma och benen inte tävlingspigga. Men med de uppklippta skorna och ett huvud som vill springa mer än kroppen blev det start ändå.
De allra yngsta startar först och springer runt fotbollsplanen. Övriga sträckor är för de större barnen 1,4 km och för de vuxna 3,4 eller 6,4 eller 12,6 km. De vuxna springer beroende på sträcka ett, två eller fyra varv på en bana med blandat underlag av gräs, grusväg, gräs/grusväg och en snutt asfalt i närheten av Ånäslidens naturreservat.

Under de två första varven försökte jag hålla undan för Jonas Wiberg vilken dock ökade tempot efter halva loppet. Orkade inte hänga med i Jonas tempoökning utan höll mitt eget och kom ändå i mål som första dam på långa sträckan.

Midsommarsöndagen bjöd på fint sommarväder, varmt, soligt med några moln, ca 20 grader och sydliga vindar. Kanske inte det bästa springvädret men toppen för fika och lunch i gröngräset efteråt. Traditionsenlig prisutdelning där de tre snabbaste i varje klass samt en prickatiden vinnare belönades med statyetter och applåder.

/Katarina R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *