Full bil från klubben

Öbacka är numera kända som ”de röd-vita” i Hälsingland. Det fick vi höra när vi klev in i Trimavallens klubbstuga för att anmäla oss till 2010 års upplaga av Bålleterrängen. Tre röd-vita klubbjackor och en Rycket-jacka hade åkt ner för att försvara fjolårets prestationer. Vädret var perfekt löparväder med växlande molnighet och 12 grader. Banan är en tuff terrängbana som är verkligt utslagsgivande.

Kjell-Åke Dahlin med en begynnande förkylning tog det säkra före det osäkra med tanke på Lidingöloppet nästa helg och startade i 3.1 km. Det gjorde också Annika Wallin. Kjell-Åke knep ett silver på tiden 15.14 efter Viktor Brunholtz, Nordanstigs FI och Annika ville ju inte vara sämre så hon fick också ett silver på tiden 14.54, bara 5 sek efter segrarinnan Maria Carlzén, representerande Nordanstigs FI. En förbättring från fjolåret med 24 sek.

På den längre distansen 8,9 km vann Micke Westin överlägset på tiden 37.32. En tid som inte skiljde sig många sekunder från fjolårets. Formen verkar vara på uppgång efter sommarens långdragna sviter efter en förkylning. Tvåa i mål var Benny Nordlander före Kenneth Norman. Örjan Janulf tävlandes för IF Rycket tangerande nära på fjolårets fina tid och blev fyra på tiden 40,38.

Dagens största pokal fick Örjan eftersom han lyckades gissa sin sluttid i mål med endast 3 sekunders differens. Tvåa kom Micke med en skillnad på 4 sek. Öbacka/Rycket gjorde alltså bra ifrån sig i Bergsjö både i löparspåret och i kunskaper om dagens form.

//Annika W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *