Fint väder på Höga Kusten

Under lördagen (8 aug) avgjordes den 29:e upplagan av Höga Kusten Marathon i skönt sommarväder. Många var nog tacksamma över att solen tidvis skymdes av moln.

Ida Höglund & Anette Melander slipade formen inför Lidingöloppet med att springa halvmaran istället för “kvarten” som planerat. De är anmälda till den tuffa 3-milen på Lidingö och bägge två var överens om att det gäller att hinna med ett antal bra långpass innan och då passade det perfekt med den nästan lika tuffa halvmaran i Nordingrå. Ida slutade sexa med tiden 1.46.55 och Anette 21:a med 2:03:18. Överlägsen vinnare blev Johanna Bergman tävlandes för Halmstad OK, men tränandes med Öbacka LK! Segertiden blev finfina 1.34.12. Grattis Johanna!

Både Kalle Nieminen och Micke Westin gjorde bra ifrån sig på kvartsmaran. Kalle kom sexa med 40.37, dock inte helt nöjd då han hoppats på en tid en bit under 40 min. Undertecknad kom tvåa på nya personliga rekordet 39.25 efter att ha plockat tre placeringar under den sista kilometern, 1.17 efter segrande Martin Gidlund, Hägglunds IoFK. Dessutom sprang Hjalmar Johansson på 57.03 och slutade 59:a av de 109 som tog sig i mål på kvartsmaran.

På herrarnas halvmarathon blev det en trettonde plats för Örjan Janulf, IF Rycket (1.33.51) och 22:a plats för Bengt Bylund, HKFF Härnösand, med tiden 1.38.39. Henrik Tiberg, FK Studenterna, vann på 1.20.44. Dagens kanske största prestation stod ändå Kenneth Boman, Lulekamraterna, för då han i stor stil plockade hem herrarnas helmara på strålande 2.40.35, dryga 10 minuter före Thommy Larsson, Sundsvalls Friidrott.

Mycket roligt också att kunna konstatera att även denna tävling kan stoltsera med ett ökande deltagarantal! //MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *