Fint väder, men halkigt i Vinterpokalen

Vinterns sjätte och sista deltävling av Vinterpokalen lockade bara 9 deltagare fördelat på 7 män och 2 kvinnor. Trots att våren är på väg och att vädret var perfekt för löpning, 8 plusgrader och ingen vind så var banan svårsprungen på sina ställen eftersom is låg kvar både här & där. Speciellt passagen vid skidspåret var ojämn och förrädiskt halkig. Vinnare denna onsdagkväll den 14:e mars blev Pernilla Löfgren (31.53) och Micke Westin (26.00). Öbackas andre deltagare, Klas Hägglund, hade glömt broddarna hemma och tvingades hålla igen på de svåra ställena. Klas slutade sjua med tiden 39.22.

Sedan tidigare klara totalsegrare var Annika Wallin och Micke Westin, dubbelt Öbacka alltså!

Vi får hoppas på lite skärpning gällande deltagandet bland länets löparentusiaster till nästa vinter. Vi måste ju hjälpas åt att gynna de få tävlingar som faktiskt finns kvar i regionen annars kommer dessa också att försvinna på sikt, vilket vore väldigt olyckligt.

Av vinterns serie återstår nu bara den traditionella avslutande jaktstarten som baseras på tidigare resultat där de förmodat snabbaste deltagarna går ut sist. Nu springer man bara ett varv och om tävlingsledaren Stig har räknat ut det hela korrekt kommer det att bli ett raffinerat upplopp där alla går i mål ungefär samtidigt.. Detta ingår inte i den ”riktiga” tävlingen, men efteråt blir det fika och prisutdelning i Centrumvillan. Välkomna!!

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *