En trevlig utflykt till Kramfors

Med destination Kramfors Runt begav vi oss denna gråmulna lördagmorgon, Gunnar Israelsson, Roger Öjdal, Elias Gebremeskel, Lena Holmberg Eriksson och undertecknad. Vädret visade sig bli perfekt för löpningen, mulet, svaga vindar och med temperatur på ca +10ºC till +12ºC.

Kramfors Runt med Kramforsalliansen som arrangörer hölls för tredje året och är ett motions- och tävlingslopp med två sträckor, 5,8 och 11,3 km samt ett barnlopp på 400 m. Sträckorna var ursprungligen tänkta att vara 5 respektive 10 km men hade ändrats för att få till vettig bansträckning. Banan var mycket fin att springa, mestadels grusgångvägar, en del asfalt och en kort bit lägda. Vidare väldigt välmarkerad, med både snitslar och målat på vägen, fanns inte en tillstymmelse till risk att springa fel.
Start och mål var på Kramfors IP, en mycket fin idrottsplats med målspurten förlagd till löparbanorna. Alldeles nybyggda omklädningsrum med varmt vatten i duscharna fick vi också tillgång till. För 11,3 km gällde två varv, det fanns flera vätskekontroller och funktionärer utefter banan samt en del hejande ortsbor.

Loppet lockade i år få deltagare, totalt 52 + drygt 20 barn, men ett sådant fint arrangemang bör inför nästa år lätt kunna dubblera antalet tävlande. Priser lottades ut på nummerlapparna och efter loppen hölls en priscermoni.
Innan vi åkte hem satt vi ute på en alldeles nygjord uteplats, åt medhavd matsäck, pratade och var alla överens om att dagen varit över förväntan trevlig.

Från Öbacka deltog Gunnar Israelsson, Roger Öjdal och undertecknad. Med oss var också Lena Holmberg Eriksson och Elias Gebremeskel. Elias sprang 11,3 km på 41.05 vilket räckte till en andra plats efter den suveränt snabbe segraren på 38.55, Aklilu Habtom, Brännans FF. Är nöjd med min tid 48.13 trots att jag var nästan 10 min efter segraren och visst är det roligt att få kliva upp på prispallen även om totala antalet deltagare var få.

/Katarina R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *