Det 23:e Indalsledenloppet

Först ut i Öbacka LKs 20:e Indalsledenlopp, med start i Bispgården – Örjan Janulf. Örjan hade det lite tungt i värmen, liksom vi övriga, och växlade in som 14:e lag. Nils Dahlin tog över budkavlen i Holmsta och förde upp laget på en 11:e plats. Trots en miss från tävlingsledningen där vi inte fick någon förvarning gick växlingen smidigt då Benka stod beredd att fortsätta kampen. Även Benka plockade placeringar på vägen till Järkvissle och kunde där lämna över till undertecknad som gick ut på fjärde sträckan som åttonde lag. 7 km uppför i värmen tog på krafterna och benen var helt stumma efter 12 km, men hade plockat några placeringar i början som jag kunde hålla in till växlingen. Dan Agnarson tog över i Liden på pigga ben som 5:e lag. Han körde på bra men tappade en placering. Sjätteplatsen i Sunnås blev dock kortvarig eftersom Mikael Engman plockade tre placeringar när han stormade vidare mot Indal där Anette Melander stod beredd att ta över. Sjunde sträckan delades mellan henne och Gunnar Israelsson som ivrigt väntade i Östanskär där jag tror att han tog över som 5:e lag. Gunnar pinnade på bra knappade in på avståndet till de två framförvarande lagen och gav Micke Westin ett bra utgångsläge i Lagmansören för sista sträckan in mot Bergeforsen och det hägrande målet.

Tilläggas kan, att vi under loppet inte var riktigt säkra på vår placering då vi inte riktigt visste vilka lag som var i tävlings- respektive motionsklass. Så framför oss, förutom de två lag som inför växlingen låg 3:a och 4:a i motionsklassen fanns även Trångsvikens IFs lag 2 som växlade till sista sträckan på 5:10:20. Öbacka hade vid samma växling 5:16:37, Lucksta IF skidor lag 1 5:15:59 och Stockviks SF 5:16:34.

Micke som såg stark ut hela vägen gick snabbt förbi Lucksta och Stockvik och låg således 3:a. Men, vi trodde att vi låg 4:a, och Micke fick rapporter om avstånd även fram till Trångsviken. Efter 8 km var avståndet 2 minuter och sträckan som var kvar att springa ca 1,4 km. Efter ca halva denna sträcka var avståndet ca 40s och Micke hade fått korn på Trångsviken. Ingen annan än han själv trodde att det skulle vara möjligt att komma ikapp, så han var lite besviken över att inte lyckas med det, medan vi andra var mäkta imponerade av hans kämpainsats. Skillnaden i tid blev 5 sekunder! Senare visade det sig att Trångsviken var med i tävlingsklassen där de slutade 4:a, så Öbacka säkrade tredjeplatsen redan i början av Mickes sträcka. Men vi fick lite spänning och underhållning i form av en stenhård kamp med Trångsviken. Sluttiden blev 5:51:13.

Bra kämpat av alla i laget!

//Jenny R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *