Deltagarrekord på Öbackalufsen

Under onsdagskvällen den 11 juli avgjordes den tredje upplagan av vårt eget arrangemang Öbackalufsen i Härnösand. Det blev en lyckad kväll trots att solen lyste med sin frånvaro och att den gråmulna himlen slutligen belönade deltagarna med en rejäl regnskur. De senaste dagarnas blöta väder hade också gjort den utmanande banan lite extra tungsprungen. Temperaturen 15 grader och vindstilla (!) var dock idealisk för löpning. Totalt sprang, joggade och gick 87 deltagare i mål i samtliga klasser, vilket är rekord för Öbackalufsen.

Snabbast av alla denna kväll sprang Öbackas egen Mikael Näslund som trots det besvärliga underlaget bara var en enda sekund ifrån banrekordet när han korsade mållinjen på tiden 17.12. En dryg minut efter (18.14) och tvåa i mål var Kenneth Boman, Lulekamraterna. Trea i mål och vinnare i M40-klassen blev Thomas Hägglöf tävlandes för Hägglunds skidor på 18.59. M50-klassen vanns av Örjan Janulf, IF Rycket, på fina 20.33 och Stig Bogren, Härnösand, tog hem M60-klassen på 26.33. P18-klassen togs i år hem av Peter Molander, Älandsbro, på 20.33.

Två K40-löpare var först i mål bland kvinnorna och allra först var Katarina Rönngren från arrangörsklubben Öbacka LK med tiden 21.10. Tvåa i mål var Linda Eriksson, Trångsvikens IF, på 21.34. Trea i mål och vinnare i F18-klassen blev Julia Nyström, Hägglunds skidor, 22.27. Fjärde kvinna i mål och vinnare i seniorklassen blev Anna Widell, Bondsjöhöjdens IK med 22.47 och Karin Albin kom först i K50-klassen (26.35).

Öbacka LK vill slutligen tacka funktionärer, publik och framförallt alla deltagare för en väl genomförd kväll och önskar er alla välkomna tillbaka nästa sommar.

Alla resultat från årets Öbackalufsen finns under länken nedan och fotografier från tävlingen kommer att läggas ut på hemsidan inom ett par dagar.

Resultat Öbackalufsen 2012

/ Öbacka LK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *