Debut på HK-multi för Johanna

En regnig lördag i augusti var det dags för Höga Kusten marathon. Jag brukar springa halvmaran men kände mig inte sugen på att mala banan två varv så jag valde Multi singel istället; 20 km cykling (asfalt, grus, bred stig, smal stig), 500m simning, 8 km löpning.
Springa kan jag, simma kan jag, men cykla i skogen, njae. Var ute dagen innan för att testa min gamla trotjänare (10 år gammal, köpt för typ 2 papp på lågpriskedja å väger 25 kilo, minst, rostig å dan..).

Tävlingsdagen: kom iväg 30 min sent, efter hk-bron tändes oljelampan. En kompis ryckte ut (08.00 en lördag morgon) och hjälpte oss nödställda. Full gas mot tävlingen! Jag hade ju aldrig gjort något sådant här så jag ville vara ute i god tid. Rullar in med min orangea fara och ser alla proffs! Intalade mig att materialet bara är just material, det är kroppen som ska göra jobbet.
Förberedelserna bestod i att tejpa karta (det är ol-inslag och man får en SI-pinne), fixa nummerlapp, fundera på upplägg…

Ställde mig relativt långt fram, i mitten. Starten gick, tog det lugnt och det var mycket uppför! Asfalt, grus och sen stig! Gick oväntat bra i skogen, det var på grus och asfalt jag tappade. Trots att jag trampade vad jag hade rullade folk förbi mig, skyller på cykeln! Det var läskigt i skogen, var lite rädd men blundade med ena ögat och hoppades det skulle gå bra.

Vid varvningen lämnades cykel, på med flytväst och så joggade jag lugnt till simningen. Fått rådet att springa lugnt efter cyklingen och lydde det rådet. På bryggan tvekade jag. Skulle man verkligen hoppa i vattnet? Hur kallt var det? Det var bara att hoppa i och simsimsim. Gick oväntat bra trots skorna. Upp på land, springa obanat i skogen (därför behöll jag skorna på), stämpla, tillbaka å hopp i vattnet. Springa och lämna flytväst och sen sista delen; löpning.

Jag började lugnt och beskedligt. Först asfalt men snart drog man ut i skogen. Blöt och halkig skogsstig och jag med rosa asfaltskor! Inte bra! Halkade runt som en trasa och tassade mycket försiktigt nerför. Svor över skovalet eftersom det hindrade mig i löpningen. Irriterade mig även på långsamma gubbar som inte flyttade på sig, trots att jag var snabbare! Fick halka ut i skogen för att ta mig om och ramlade självklart!

Spurtade till slut i mål! Fick höra att jag låg fyra och trots att jag klarat målsättningen med bravur kunde jag inte bli av med känslan av besvikelse över att missa pallen. Gick och duscha och kollade sedan resultatet, 3:a på tiden 2.11.52! Jiho! Och inte långt efter heller! Hade kanske kommit två med andra skor, men, men… Det var min första multi och med tanke på min cykelovana är jag imponerad av mig själv! 20 km i kuperad terräng med en gammal, rostig och tung cykel; det är inte materialet som avgör!

Segrade gjorde Rebecka Sundin från Graninge på 2.04.33 och tvåa kom Lovisa Modig på 2.10.11.
Rekommenderar verkligen ALLA att test multi! Finns singel, par och mix som klasser! Kanonkul! Dock kunde kartan vara bättre, höll på att springa fel, trots att kartläsning är min grej!

// Johanna Bergman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *