Älgereds Vårlopp

Trots att mina hälsenor knappt har hämtat sig från en lätt inflammation kunde jag inte låta bli att haka på Micke när han frågade om det skulle bli något Vårlopp i år. Får väl springa lugnt och ta den korta distansen tänkte jag optimistiskt. Som vanligt var det 2, 4 och 8 km att välja mellan. 4 km fick duga för mig, Micke valde 8 km och den tredje deltagaren från Öbacka, Maja Englund, startade denna gång på 4 km.

På startlinjen infann sig tävlingsdjävulen (vad oväntat…) och när startskottet gick hade jag glömt mina hälsenor. Det varma vädret och den kuperade terrängbanan tog ut sin rätt på mina konkurrenter så jag kunde ohotad springa in i mål på tiden 16,32. En förbättring från fjolåret med 1,30 min. Maja slutade nia med tiden 22,52.

Micke kunde trots en fin tid och en rejäl upphämtning på sista varvet inte försvara fjolårets seger. Denna gång räckte tiden 29,59 till en tredjeplats. Däremot var dagsformen som han tippat och tog hem ett andra pris i ”gissa tiden”-momentet, endast 3 sek från förväntad tid.

Hälsenorna hoppas jag är fortsatt kuranta till nästa inplanerade lopp som är Kälagåtte lördagen den 21 maj. Debut för mig på den tävlingen. Hoppas på fler Öbackarepresentanter.

// Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *