Hassela Midsommarlopp 21 juni 2015

Efter en kylig vår och försommar kändes det ovant att springa i värme och riktigt jobbigt. Tänkte kliva av efter två varv men drack lite vatten och insåg att det är så här att springa på sommaren…..

Vi var drygt 30 personer vilka valde att fira midsommarsöndagen och tillika årets längsta dag med ett, två eller fyra varv i ett terrängspår vid Ånäsets naturreservat vid nordöstra änden av den stora Hasselasjön. Minst lika många barn sprang 500 m respektive 1400 m.

Tävlingsledningen bestående av Ingvald Midelf med syster och svåger hade inför årets tävling varit tvungna att korta banan med ca 200 m då det byggts en infiltrationsdamm vid den ursprungliga vändpunkten. Blev nu en “obanad” slänt att forcera genom skogen och tror de flesta tappade lika mycket tid där som vinsten i avkortningen av sträcka innebar.

Sträckorna blev i år 3,2 och 6,0 samt 11,6 istället för tidigare 3,4 och 6,4 samt 12,4 km. Vädret var soligt med en temperatur på ca 20 grader och ostlig/sydostlig vind. Från Öbacka deltog Carl-Johan Stenmark, Gunnar Israelsson, Erkki Onkamo och undertecknad. Carl-Johan och Erkki vann sina respektive klasser. Kända deltagare i övrigt var Björn Öghren, Christer Sunqvist, Zara Lundgren, Benny Nordlander, Jonas och Esbjörn Wiberg, Ellinor och Vidar Kempe samt Jimmy Siltanmäki.

Efter loppet blev det pic-nic i gröngräset och prisutdelning. Vidare fick vi lite information om kommande lopp i Hälsingland där bland annat Hambojoggen, Jordgubbsloppet, Trogstaloppet och Stora Hälsingegårdars Stafetten nämndes.

/Katarina R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *