Indalsledenstafetten 2015 – en femteplats 6:00:52

Lördagen den 13:e juni bjöd på en av årets hittills somrigaste dagar. Växlande och stundvis riktigt varmt väder fick såväl arrangörer, löpare och publik på ett soligt humör. Inte heller de friska vindarna från nordväst störde då loppet går i sydostlig riktning.

Vår försteman Örjan Janulf stod strax före klockan tio redo vid starten i Bispgården tillsammans med 52 andra motions- och tre tävlingslöpare. I Holmsta tog Carl-Johan Stenmark över och sprang den inledningsvis tuffa andra sträckan fram till Boda. På tredje sträckan, Boda-Järkvissle, sprang Nisse Dahlin imponerande snabbt och plockade tio placeringar på sin 8,2 kilometer långa sträcka. Öbackas SM-löpare Jenny Rutström hade fått den längsta och backigaste sträckan från Järkvissle till Liden. En sträcka många lag delar mellan två löpare men Jenny sprang själv de 14 kilometrarna på finfina 58.01.

I Liden passade undertecknad på att njuta av den härliga stämningen och det fina vädret innan Jenny kom inrusande. Med den lilla läderbudkaveln i näven och alltmer sammanbiten min försökte jag, som alla andra med nummerlapp på bröstet, springa min sträcka så snabbt som möjligt. Växlade i Sunnås över till vår lagledare Ida Höglund vilken satte av i högsta tempo mot Hallsta där Anette Melander väntade. Andra halvan av sträcka sex, från Hallsta till Indal, innebär avslutande uppförslöpning, innan växlingen på idrottsplatsen.

I Indal lämnade Anette budkaveln vidare till Gunnar Israelsson vilken sprang första delen av sträcka sju. Med siktet inställt på Östanskär och vår ”räddare” Lina Sundberg, vilken med kort varsel hoppat in i laget, avverkade Gunnar sin sträcka. Lina växlade i Lagmansören över till vår finalman Kent Rovio vilken sprang näst snabbast av alla 53 motionslöpare på sista sträckan. Två placeringar lyckades Kent plocka under sin racerlöpning och avståndet till laget före oss, Alnö SK minskade rejält.

Tror vi alla var nöjda med dagen, våra insatser, lagets placering och tid. Tyckte för egen del att det var en härlig dag att få göra stafettdebut i Öbackalinnet. Att få springa med solen i ögonen och vinden i ryggen tillsammans med peppande lagkamrater, ja bättre än så kan en löpardag i juni knappast bli.

Nu får vi se framemot nästa års Indalsledenstafett och hoppas på en lika fin dag. Vidare är ju möjligheterna att kapa minuter och placeringar lättare inför 2016 än de var inför årets tävling då vi nu slutade på en femte plats på tiden 6.00 jämfört med förra årets tredje plats och tiden 5.51

/Katarina R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *