Öbackalufsen 6:e upplagan

Vår klubb Öbacka LK bjuder in till den sjätte upplagan av terrängloppet Öbackalufsen onsdagkväll 8 juli. Loppet har två distanser, en på 1,6 km på elljusspår och en på uppmätta 5,0 km på elljusspår samt skogs- och grusväg. Den längre sträckan har en häftig sträckning med en utmanande stigning efter ca 1,8 km som sen följs av smått kuperad terräng på mjukt underlag i vacker norrländsk skogsmiljö. Start och mål är vid elljusspåret på Högslätten samt omklädning i Högslättens serviceanläggning. Vid start- och målområdet finns fika och korv att köpa.

Ifjol nådde rekordmånga deltagare (123 st) målet i 30-gradig högsommarvärme. En enda person har deltagit i samtliga 5 lopp och det är Örjan Janulf som tävlar för IF Rycket. Lång och trogen tjänst lönade sig också förra sommaren då Örjan blev lycklig vinnare av presentkortet (värt 1000 kr på Intersport i Härnösand) som vi lottar ut bland alla deltagare som tar sig i mål på långa banan oavsett sluttid. Även i år lottar vi ut ett likadant presentkort!

Banrekorden blir som alltid svårslagna, som Tove Ericsson Stockvik SF som i F11-12 år 2014 sprang 1,6 km på 5:49 och Pavel Häggström Tynderö IK som 2012 sprang på 6:02. Banrekorden på 5,0 km innehas av Tsega Fsiba Tewelde Brännans FF på 19,41 och av klubbens egen Mikael Näslund på 16:55.

Eftersom det viktigaste inte är att vinna utan att delta så är det självklart också möjligt att springa, jogga, stavgå eller promenera utan tidtagning för den som önskar. Alla är välkomna!

// Öbacka LK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *