Två nya klubbrekord i Gävle

Fyra Öbackingar deltog i den 31:a upplagan av Gävle Halv- & Kvartsmarathon som avgjordes lördagen den 5:e maj. Solen behagade lysa med sin totala frånvaro och regn både före och efter loppet gjorde att den där rätta vårstämningen inte riktigt ville infinna sig. Positivt ändå både att det var vindstilla och att regnet faktiskt gjorde uppehåll under själva loppet. Temperaturen +5 grader gjorde att risken för värmeslag var obefintlig …

Ett nytt litet stycke i Öbackahistorien skrevs när Katarina Rönngren raderade ut Elisabeth Ohlssons 19 år (!) gamla klubbrekord på halvmarathon för K45. Den nya rekordtiden lyder på 1.33.38 och var den fjärde bästa tiden totalt i loppet, men den bästa i K45.

Erkki Onkamo gjorde sin första tävling för klubben och även han sprang halvmarathondistansen. Målsättningen var att gå en bit under 1.45 h, vilket lyckades med god marginal. Tiden 1.40.50 gav en sjätteplats i M50-klassen, en klart godkänd debut alltså!

Nytt klubbrekord blev det också när Annika Wallin gjorde karriärens första kvartsmara. Denna gång var det Anette Melanders tid från Höga Kusten 2011 som blev nedpetad från tronen. Tiden 47.17 räckte till en fin andraplats av de 31 kvinnliga deltagare som tog sig i mål på distansen, bara 36 sekunder efter segrande Katarina Larsson från Gävle.

Även den fjärde deltagaren från Öbacka, Micke Westin (undertecknad), slutade på en andra plats denna dag. Huvudmålsättningen var att gå under 40 minuter, vilket gick vägen med en enda sekund tillgodo. Tiden hade dock behövt kapats med 45 sekunder för att ha tangerat Björn Hänninens vinnartid 39.15.

Med på resan fanns också Sundsvallslöparna Gunnar Israelsson som gjorde 1.37.54 på halvmaran och Roger Öjdahl 1.54.10 (personligt rekord!) på samma distans.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *