Tungsprunget i terräng-SM

SM-JSM-USM-VSM i terräng 2012

Årets terräng-SM avgjordes i slutet av april på Stångebrofältet i Linköping. Banan som på förhand såg lätt ut var rejält tuff, här citerad från svensk friidrotts hemsida:

Banan som bjöds var i grunden helt flack utan några “mördarbackar” men blev ändå som man brukar säga “synnerligen utslagsgivande”. Dels hade banläggaren nämligen tagit väl vara på de rejäla kullar som också fanns i parken, vilket gav fem kännbara upp-och-ned-passager per 2 km-varv, Dels var gräsunderlaget i sig kraftsugande och på grund av nyligt regn (på tävlingsdagarna var det dock uppehåll, fast mest mulet och temp kring 10-12 grader) på sina ställen mer än så.

Undertecknad som genom ett par månaders totalvila haft synnerligen dålig uppladdning inför terräng-SM deltog i klass K35 över 4 km. Det var ovant att springa på gräs och ibland kändes det som det var två steg fram och ett steg bak. IK Akeles arrangemang var av mycket god klass för de totalt 578 deltagarna över två dagar och stora delar av svenska eliten var där och satte färg på tävlingen. I K35 deltog till exempel också Ulrika Flodin (fd Johansson), Rånäs 4H och Lotta Huselius, Björntorps IF. Slutresultatet blev till slut en sjundeplats för Öbacka LK.

Annika W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *