Många midsommarlöpare i Hassela

Roligt att allt fler upptäcker och kommer till start i de mycket trevliga Hälsingeloppen. Fantastiskt av eldsjälarna Ingvald Midelf, hans syster och svåger att till synes med outröttligt engagemang år efter år arrangera midsommar-, jordgubbs-, älgjakts-, lucia-, Sylvester- och vårlopp.

Barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar slöt upp på Ånäslid IP midsommarsöndagen den 24/6 för att springa sträckor på 500 m för de minsta, 1,4 km för de större barnen och 3,4 eller 6,4 eller 12,6 km för de vuxna. Beroende på sträcka springer man ett, två eller fyra varv på en bana med blandat underlag av gräs, grusväg och en snutt asfalt. Bansträckningen går i närheten av Ånäsets naturreservat. I år doftade det underbart av liljekonvalje längs ett avsnitt av grusvägen, måste höra till ovanligheterna med konvaljeblom så sent i juni.

Från Öbacka deltog Micke Westin och Nisse Dahlin på 6,4 km. Micke och Nisse sprang mycket bra, de kom etta respektive tvåa, bl.a. före Örjan Fröjd och Andreas Lidehäll. På 12,6 km sträckan sprang Joakim Löfberg, Gunnar Israelsson och undertecknad. Gunnar presterade personbästa i detta lopp liksom undertecknad. För Joakim var det första gången han sprang i Hassela. Även Esbjörn Wiberg, Pia, Christer och Waldemar Sundqvist samt Ellinor och Vidar Kempe hade åkt från Sundsvall för midsommarspring i Hassela.

Efter loppet blev det en stunds trevlig samvaro med fika och lunch i gröngräset. Vädret var bra att springa i men för kallt och knottigt för att sitta någon lång stund. Växlande och alltmer moln med en temperatur vilken varierade mellan 16 och 18 grader samt sydlig/sydostlig vind. Vi åkte ganska snart hemåt nöjda med dagen.

/Katarina R

Länk till film om Ingvald Midelf http://film.reaktorsydost.se/movie/show/id/41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *