Ett magiskt datum för älgjakt?

Den 10-10-10 var det dags för Älgjakten. Den här gången i form av löpartävling i Älgered. Från Öbacka var det Micke och Annika som deltog. Båda med goda möjligheter att klättra i resultatlistan i poängjakten. I poängjakten ingår under året ett antal tävlingar där vinnarna har skrapat ihop flest poäng utifrån distans och ålder. Inför tävlingen låg båda på en tredje plats.
Distanserna att välja på var 2,9 km, 5,8 km samt 11,6 km. Både Micke och Annika kände för dagen för medeldistansen, dvs 5,8 km. Micke vann bekvämt sin klass på finfina tiden 20.45. Där Pierre Strömberg från Hudiksvall sprang in på en andraplacering, tid 24.43. Också Annika vann sin klass på 24.30. En förbättring från fjolåret med 1 min 10 sek. Tvåa var Zara Lundgren, 26.36.

På den längsta distansen vann Ellinor Eriksson tävlandes för IF Strategen på tiden 58.34. I herrklassen segrade Linus Persson, Nordanstigs IF på 43.24 före Kenneth Norman, Birsta SK på tiden 45.27. Kenneth som för övrigt tog hem en vandringspokal för som han själv sa, ”lång och trogen tjänst”, då han fått ihop tillräckligt med poäng under de senaste sex åren för att ta hem pokalen.

Hur gick det då i poängjakten? Vinnare i poängjakten 2010 blev i damklassen Maria Carlzén på 89 poäng och för herrarna segrade Victor Brunholtz på 109 poäng. Annika lyckades trots vinsten inte klättra i resultatlistan utan stannade på 80 poäng och en tredjeplats. Micke däremot lyckades avancera till andraplatsen med sina 103 poäng. Totalt deltog 65 kvinnor och 110 män i poängjakten. Nästa säsong hoppas vi på ett ännu starkare deltagande från Öbacka.

// Annika W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *