Årspremiär på halvmaran i Nora

Redo för start i Nora.

Årets tävlingspremiär för undertecknad och Micke Engman gick i år av stapeln den 16 mars i Nora, några mil nordväst om Örebro. Distanser att välja mellan var kvarts- halv- eller helmarathon, d.v.s. 1, 2 eller 4 varv runt Åsbosjön på en fin, men bitvis ändå lite kuperad bana. Underlaget var asfalt förutom cirka 2 km grusväg per varv. Vädret var inte alls det bästa, men det får man ta med i beräkningarna så här tidigt på året. Ynka 2 plusgrader, regn och en del vind gjorde det bar emot en hel del att lämna omklädningsrummet innan start. Vi sprang bägge två halvmaran (2 varv), vilket kändes som ett bra beslut efteråt när de snabbaste helmaralöparna började stappla in i omklädningsrummet helt blåfrusna eftersom regnet övergått i snö och snöblandat regn under de 2 sista varven.

Tiderna var inget att skriva hem om och av den anledningen så får man själv gå in och kolla dessa under resultatmenyn om det skulle råka vara intressant. Placeringsmässigt så det bättre ut där Engman slutade tvåa och Westin fyra av de 24 ”männen” som tog sig i mål på halvmaran. Sammanlagt slutförde 98 deltagare något av loppen.

En mycket rolig detalj var att loppet filmades av arrangören så att alla deltagare fastnade på Youtube flera gånger under varje varv. Tyvärr finns det ju ett oförklarligt fenomen som gör att det alltid ser ut som att man springer väldigt långsamt på film fastän man ”vet” att det gick betydligt snabbare i verkligheten 😀

Sammanfattningsvis kan vi absolut rekommendera andra att springa detta lopp och åtminstone jag kan definitivt tänka mig att delta även nästa år om alla stjärnor står rätt på himlen. Hemresan blev ett kapitel för sig, men efter många om och men så kom vi till slut hem till Sundsvall respektive Härnösand låångt in på småtimmarna (eller snarare var det nog tidig morgon innan tåget anlände hemma).

// MW