Verkligt sen rapport från Lucialoppet

Micke och jag tänkte att vi skulle runda av löparåret 2009 genom att delta i årets sista tävling, Lucialoppet. Styrde därför kosan mot Älgered i ett småkyligt väder den 13 december.

Distanserna att välja på var 3,6 km, 7,4 km samt 13,8 km. Eftersom jag hade tänkt kolla formen inför VSM blev det 3,6 km och Micke valde 7,4 km. Loppet ingår i Poängjakten, vilken går ut på deltagarnas prestationer viktas utifrån distans och ålder och på så vis kan jämföras med varandra. ”Gissa tiden” var ett annat tävlingsmoment där man skulle gissa sin sluttid.

Arrangörerna Nordanstigs FIK informerade vid starten att det var en vändbana och man skulle vända vid varje distans respektive skylt. Simpelt tänkte jag och hakade på första grupp när starten gick. Sprang och sprang. Sprang lite till och började undra på hur långt 1,8 km egentligen var. Sprang lite längre och insåg till slut att jag måste ha sprungit för långt!!! Vände och sprang i mål på tiden 22.35. Det visade sig att det fanns ingen skylt (någon hade snott den alternativt blåst bort) och jag hade sprungit ca 5,5 km. Som tröst var att jag ändå kom tvåa men någon test inför VSM blev det inte.

Micke däremot hade en skylt vid sin vändning och vann enkelt på tiden 29.29. Inte heller gissade vi rätt på tiden för Micke var för snabb (det hjälpte inte ens att maska lite på sista km) och jag sprang för långt.

Annika Wallin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *