Utmanande backe i Nolby

Nöjda öbackingar på toppen av Nolbykullen efter målgång. Foto: David Holmberg.

Detta var den tredje deltävlingen i “Trailserien – Skog, Berg och Hav” och tävlingen var också den första i en minitour bestående av Nolby Sky Race på lördagen och Sundsvall Trail redan dagen efter. Vädret var bra med 15 grader och molnigt, men där solen tittade fram och värmde skönt emellanåt.

Nolby Sky Race 2023 innebar 210 höjdmeter på 1800 löpmeter i bitvis väldigt teknisk terräng med målet vackert beläget på toppen av Nolbykullens slalombacke. Det var dock inte antalet höjdmeter som var den största utmaningen med det här loppet enligt undertecknad (även om det var väldigt brant på vissa ställen) utan det var de tekniska bitarna där man verkligen fick se till att sätta fötterna på rätt ställe för inte ställa till det.

Från klubben deltog undertecknad och Monica Bystedt. Citat från Monicas Strava: ”… uppför Nolbykullen med extra allt, var livrädd på ytterkanter av bergsklippa och klamrade mig fast i bergväggen med stup nedanför… men tog mig i mål där avslutningen var rakt uppför gräsbacke.”.

Sammanfattningsvis så var ju ändå det viktigaste att ta sig hela vägen upp till toppen utan allvarligare tillbud eller skador, vilket vi lyckade med bägge två!

// MW