Uppför, uppför, uppför…

Micke Näslund på väg uppför Väsjöbacken. Något han gjorde inte mindre än 70 gånger! Foto: Marie Sparréus Näslund.

Betydligt lättsammare att ta sig ner än upp … Foto: Marie Sparréus Näslund.

I dessa corontider när de flesta loppen blir inställda har en ny tävlingsform sett dagens ljus. Det handlar om virtuella lopp där man kan befinna sig var som helst och springa själv eller i mindre grupper. Resultaten rapporteras sedan in till tävlingsarrangören via exempelvis Strava.

Den 18 april avgjordes ”Merrells höjdmeterrekord” som en del av TRS Virtual Series som arrangeras av Trail Running Sweden. Tävlingen handlade om att samla ihop så många höjdmeter som möjligt på ett pass under ett dygn. Den gemensamma starten med uppsnack live på Instagram gick kl 10.00. Det var dock möjligt att starta som tidigast kl 00.00 den 18 april och gå i mål senast kl 23.59 samma dag.

Öbackadeltagande fanns på 3 olika ställen i landet. Johanna Bygdell och Magnus Jensen från klubben plus några till letade sina höjdmeter i Vårdkasens slalombacke. Magnus nöjde sig med att ta sig till toppen av backen 17 gånger, vilket resulterade i 1626 höjdmeter. Johanna fick ihop 2023 höjdmeter på 19 vändor, vilket placerade henne på 14:e plats i damklassen.

Katarina Rönngren körde tillsammans med ett litet gäng i Skönviks slalombacke i Sundsvall. Katarina planerade 3 vändor i backen, men det slutade med 10 och totalt 1468 höjdmeter! I det gänget ingick även totalvinnaren i damklassen Zara Lundgren som klarade av Skönviksbacken inte mindre än 39 ggr (5764 höjdmeter) på nästan 13 timmar!

I Stockholmsområdet hade Mikael Näslund sökt sig till Väsjöbacken där han samlade ihop hela 5255 höjdmeter på drygt 8 timmar (46,8 km), vilket räckte till en stark tredjeplats i herrklassen. Sol, medvind, starka löpare och en väldigt pigg och stark kropp gjorde att han virtuellt tog sig över Mount Kenya! Om undertecknad räknat rätt i Strava så nådde Micke toppen av Väsjöbacken 70 gånger!

Totalt hade 183 deltagare (114 killar och 69 tjejer) anmält sig till det här minst sagt krävande eventet och de allra flesta stod för väldigt imponerade insatser! Vi jobbar fortfarande på hur denna nya tävlingsform ska infogas i resultatdatabasen, men det ska vi nog hitta en lösning på vad det lider 🙂

// MW