Två öbackadebutanter i Tömilen

Här kommer en rapport från två rykande färska medlemmar, Susanne Johansson och Karin Borgström

Så här på årets sista skälvande och framförallt milda dagar gäller det att suga på karamellen och nöta på skorna så mycket det går innan halka och kyla försvårar löpningen. Vi är 53 respektive 50 år och relativt nya löpare. vi har ingen speciell löparhistoria utan vi har väl dragits med i folkhälsobruset. Det här året tycker vi att vi har satsat hårt. Det känns därför jättekul att tillhöra ett gäng som kommer med glada tillrop och peppningar så att vi får lite draghjälp. Vi är både tävlingsbenägna och jagar sekunder. Åtminstone Susanne har väldigt svårt att göra någonting utan att försöka förbättra och notera tiden.

Normalt har vi Hässelby som årets sista lopp, men i år stod vädret oss bi och därför kände vi för att springa ett lopp till nämligen Tömilen den 16 november.
Detta som blev vårt första tävlingslopp i klubbens färger var inte det mest lättsprungna. Det är ett kuperat lopp med både leriga stigar, branta delar och löpning på asfalt. Vi hade i alla fall tur med vädret. Det var 10 grader, lätt molnigt och blåsigt men finfint löparväder.

Det var kul med variationen på Tömilen. Vi är mest vana att springa på asfalt och lättlöpta lopp som Hässelby och Tjejmilen. Vi bestämde därför att vi kör Tömilen nästa år igen eftersom det var ett lagom långt och trevligt lopp. Det var förresten deltagarrekord i år, 414 löpare sprang 10 km och 195 sprang 5 km (Snöfemman).
Hoppas fler hänger med!

Vi ses!

Susanne & Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *